Ceai ecologic de Echinacea

Prezentare

Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.

Principii active

Produsul contine pulbere obtinuta din partile aeriene ale plantei Echinacea (Echinacea herba) certificata ecologic, ambalat in plicuri x 1 g.
Continutul ridicat de ulei volatil, alchilamide, flavonozide, acizi polifenolici si polizaharide imunostimulatoare (glicozidul echinacozid) substante bioactive prezente in partile aeriene de Echinacea confera ceaiului proprietati imunostimulatoare nespecifice, antiinflamatoare, antioxidante si cicatrizante.

Indicatii

Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic pentru a creste capacitatea de aparare a organismului fata de diferiti agenti patogeni virali si bacterieni; este eficient in procesele inflamatorii ale aparatului respirator (gripa, guturai, angina, faringite, bronsite, laringite); in perioadele cu risc de aparitie a infectiilor gripale; in herpes recidivant cu episoade de eruptii cutaneo-mucoase frecvente, afte bucale, stomatite, psoriazis, infectii ale tractului urinar; procese inflamatorii uro-genitale; infectii cutanate bacteriene (indeosebi cele streptococice).

Administrare

Ceaiul ecologic de Echinacea se prepara din 1 – 2 plicuri x 1 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5 – 10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 2-3 ori pe zi intre mese sau ori de cate ori este necesar; in perioadele reci ale anului cu risc de aparitie a infectiilor gripale se poate folosi pana la 1 litru ceai pe zi ca imunostimulator general.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”