Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.
Produsul contine pulbere obtinuta din partile aeriene de Passiflora (Passiflora herba), certificata ecologic, ambalat in plicuri x 1 g.
Continutul bogat in flavonozide, glicozide, fitosteroli, acizi polifenolcarboxilici. Confera ceaiul ecologic de Passiflora actiune sedativa asupra sistemului nervos central, tranchilizanta, anticonvulsivanta, antispastica, relaxanta a musculaturii netede, usor hipotensiva.
Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in insomnii, stari de neliniste, incordare, iritabilitate, stari emotive, tulburari neurovegetative; se poate folosi ca adjuvant in convulsii de diferite etiologii, migrene.
Ceaiul ecologic de Passiflora se prepara din 1 – 2 plicuri x 1 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5 – 10 minute. Infuzia se consuma indulcita calda, 1-2 cani pe zi intre mese sau de cate ori este nevoie.
Precautii: nu se administreaza la copii sub 5 ani; in sarcina si perioada de alaptare numai dupa recomandarea medicului.