Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.
Produsul contine pulbere de frunze de patlagina (Plantaginis folium) certificata ecologic, ambalata in plicuri de 1 g.
Continutul in aucubozida confera plantei actiune cicatrizanta si antibacteriana, iar datorita mucilagiilor, are actiune emolienta, expectoranta.
Se recomanda in starile inflamatorii, catarale ale cailor respiratorii, ale tractului gastrointestinal si tractului urogenital. Scade colesterolul din sange.
Este utilizat cu succes in bronsite cronice, astm bronsic, diaree, ulcer gastrointestinal, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original
Ceaiul ecologic de patlagina se prepara din 1-2 pliculete la 250 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat 5 – 10 minute.
Infuzia se consuma neindulcita, calduta, de 2 – 3 ori pe zi intre mese sau ori de cate ori este necesar.
Observatii: supradozarea poate provoca tulburari gastro-intestinale.