Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.
Produsul contine pulbere obtinuta din frunze de roinita (Melissae folium) certificata ecologic, ambalata in plicuri x 1,00 g
Continutul ridicat de uleiuri volatile (citral, citronelol, citronelal, geraniol, linalol) confera ceaiului ecologic de roinita o actiune relaxanta, sedativa asupra sistemului nervos central; antispastica, carminativ-stomahica, coleretica, antibacteriana si antivirala; fiind bogat in principii amare se poate folosi si ca tonic aperitiv.
Se recomanda ca supliment alimentar pentru imbunatatirea regimului igieno-dietetic in tulburari functionale pe fond nervos ale tractului gastro-intestinal, remediu eficient in nevrozele cardiace, stari depresiv-anxioase (restabileste echilibrul emotional), insomnie, migrene; este eficient in tulburari digestive (in special la copii), colici abdominale, spasme, dischinezie biliara, colite cronice, varsaturi de diverse cauze cu deosebire in sarcina, in procese infectioase acute ale cailor respiratorii superioare, stari gripale, herpes recidivant; se poate folosi seara pentru a favoriza instalarea unui somn linistit.
Ceaiul ecologic de roinita se prepara din 1 – 2 plicuri x 1 la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5 -10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 3-4 ori pe zi intre mese.
In tulburari cardiace cu substrat nervos se consuma 2-3 cani pe zi care se beau incet si fractionat in mai multe reprize.
In starile anxioase si insomnie se beau 2-3 cani pe zi, din care o cana obligatoriu seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, in cure prelungite.
In timpul sarcinii, ceaiul de roinita se foloseste limitat, cu prudenta si numai la recomandarea medicului.