Ceaiurile ecologice marca HOFIGAL sunt obtinute din plante ecologice ce provin din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Acestea au fost inspectate si certificate de SUOLO e SALUTE s.r.l. cod RO-ECO 003.
In acest fel, S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A. garanteaza ca: inainte de insamantare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost supus unui plan de conversie de la agricultura conventionala la agricultura ecologica de minimum 2 ani, semintele folosite sunt certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine dintr-un mod de productie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteza (pesticide, fungicide, ierbicide, ingrasaminte), iar culturile ecologice au fost certificate in urma inspectiilor organismelor acreditate.
Produsul contine pulbere obtinuta din frunzele de rozmarin (Rosmarini folium) certificat ecologic, ambalat in plicuri x 1g.
Ceaiul ecologic de rozmarin contine uleiuri volatile (predomina camfen, borneol), acid rozmarinic, flavone, triterpene, saponine, taninuri, vitamina C.
Continutul bogat in principii bioactive confera ceaiului multiple proprietati: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, de stimulare a sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara); tonifiante si reconfortante; antiseptice (efecte antimicrobiene, antifungice si antivirale); diuretice; antioxidante.
Se recomanda pentru suplimentarea dietei in tulburari functionale hepatobiliare, tulburari dispeptice, dislipidemie, ateroscleroza, stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, in hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic, scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort intelectual si fizic prelungit ca tonifiant si reconfortant, in stari de astenie dupa boli infecto-contagioase.
Ceaiul ecologic de rozmarin se prepara din 1 – 2 plicuri x 1 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 5 – 10 minute. Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, cate 2-3 cani pe zi intre mese sau ori de cate ori este necesar.
Precautii: in sarcina si perioada de alaptare, in epilepsie, la pacienti hipertensivi (numai la recomandarea medicului).