Reţetă culeasă de la Mănăstirea Sub Piatră
Ajută menţinerea nivelului normal al colesterolului.
Susţine metabolismul colesterolului şi lipidelor.
Ingrediente: frunze de anghinare (Cynarae folium), ventrilică (Veronicae herba), coada calului (Equiseti herba)
Efect
Acţiunea terapeutică a acestui ceai este dată de principiile active din anghinare care stimulează metabolizarea colesterolului în ficat. Acest efect este susţinut de ventrilică prin acţiunea stimulentă digestivă şi de coada calului prin acţiunea diuretică, favorizând digestia şi eliminarea grăsimilor.
Recomandări
hipercolesterolemie, hiperlipidemie, ateromatoză (depunerea de colesterol pe pereţii vaselor de sânge).
Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Sarcină si alaptare
Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor mici.
Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare
Peste o linguriţă de amestec plante se toarnă 200 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute acoperit.
Întrebuinţare
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani.
Prezentare: cutie a 50 g