Ceai pentru tensiune

Contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale

Ingrediente: Tarhon (Artemisiae dracunculi herba), troscot (Polygonii herba), sunătoare (Hyperici herba), frunze de roiniţă (Melissae folium).

Efect
Prin prezenţa în componenţa sa a troscotului şi sunătoarei, acest ceai are acţiune hipotensoare. La acestea se adaugă efectul diuretic dat de troscot şi cel vasodilatator, prin acţiunea pe musculatura netedă, a principiilor active din sunătoare. Ceaiul reduce tensiunea şi încordarea psihică, prin acţiunea anxiolitică, antidepresivă, tonic nervoasă conferită de roiniţă şi sunătoare.

Recomandări
Hipertensiune arterială, oscilaţii tensionale cu substrat nervos.

Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.

Nu se indică administrarea la copii sub 14 ani.

Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu se cunosc.

Sarcină şi alăptare
Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează

Preparare
Peste 1-2 linguriţe de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi între mese.

Durata unei cure obişnuite este de 3-6 luni, sau conform recomandării medicului.

Prezentare: cutie a 50 g

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”