Cimbrisor (Ceai)

Denumire științifică: Thymus serpyllum L.
Producător: Fares

Susţine sănătatea aparatului respirator.
Contribuie la funcţionarea normală a aparatului digestiv.

Inca din secolul al XVII-lea, importanta terapeutica a cimbrisorului a fost pusa în valoare de herboristul Nicholas Culpeper. In medicina populara romaneasca, infuzia de cimbrisor este folosita in afectiunile cailor respiratorii, în special pentru calmarea tusei.

Ingrediente: partea aeriana a plantei Thymus serpyllum L., fam. Lamiaceae, care contine ulei volatil, reprezentat în principal de terpene fenolice, timol, carvacrol, limonen, terpineol; principiu amar, flavone, acid cafeic, tanin, saruri minerale.

Efect
Expectorant şi calmant al tusei, antibacterian, antiviral, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), coleretic (stimuleaza secretia biliara), carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), antiseptic intestinal, antihelmintic,diuretic.

Intrebuintari principale
Gripa, laringita, bronsita, astm, tuse spastica.

Alte intrebuintari
Anorexie, dispepsii, enterocolite, paraziti intestinali.

Contraindicatii
Se recomanda cu prudenta in sarcina.

Preparare
Se prepară infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa.

Întrebuinţare
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi.

Prezentare: cutie a 50 g

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”