Conferă vitalitate organismului şi susţine sistemul imunitar
Protejează celulele şi ţesuturile împotriva stresului oxidativ
Fructele de cătină sunt renumite pentru conţinutul lor deosebit de ridicat în vitamine, în special vitaminele A şi C.
Ingrediente: fructele arbustului Hippophaë rhamnoides L., fam. Elaeagnaceae, conţin vitaminele C, E, B1,B2, PP; carotenoide (provitamine A), flavonoide (vitamine P); proantociani, pectine, fitosteroli, ulei gras, catehina, acizi triterpenici.
Efect
Vitaminizant de excepţie, tonic general, antioxidant, depurativ; cicatrizant.
Întrebuinţari principale
Avitaminoza, anemie
Alte întrebuinţari
Astenie, convalescenţă, afecţiuni hepatice, stări alergice, diverse dermatoze.
Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare
Infuzie din 1-2 linguriţe fructe la o cană cu apă clocotită.
Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Prezentare: cutie a 50 g