Fructe de coriandru (Ceai)

Denumire științifică: Coriandrum sativum L.
Producător: Fares

Susţine apetitul şi digestia.
Contribuie la o funcţionare normală a aparatului digestiv.
Ajută la funcţionarea normală a aparatului cardiovascular.

Coriandrul este o plantă cunoscută încă din Antichitate, fiind menţionat în Vechiul Testament şi în Papirusul Ebers, valoarea terapeutică a acestuia fiind evidenţiată şi în lucrările lui Dioscoride şi Varro.

Ingrediente: fructele plantei Coriandrum sativum L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil în care predomină linaloolul; glicozide flavonoidice; acid cafeic şi clorogenic; taninuri; zaharuri; proteine; mucilagii.

Efect
Antispastic, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), vermifug, bactericid, fungicid, tonic.

Întrebuinţari principale
Tulburări dispeptice, meteorism abdominal; flatulenţă; colici.

Alte întrebuinţari
Inapetenţă, astenie, paraziţi intestinali

Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare
Se prepară infuzie din 1 linguriţă la o cană cu apă.

Întrebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, după mesele principale.

Prezentare: cutie a 50 g

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”