GASTROCALM (Comprimate)

GASTROCALM este un produs natural recomandat pentru menţinerea sănătăţii stomacului.

STOMACUL ŞI FUNCŢIILE SALE

Stomacul  este un organ cavitar cu rol de digestie, fiind situat între esofag şi duoden. În organism, stomacul îndeplineşte două funcţii: motrice şi secretorie. Prin funcţia motrice, stomacul realizează procesul de digestie mecanică a alimentelor, funcţia secretorie constând în secreţia de acid clorhidric şi pepsină, elemente care alcătuiesc sucul gastric. Cele mai frecvente afecţiuni întâlnite la acest nivel sunt gastritele hiperacide şi ulcerul gastric, ele fiind datorate excesului de acid clorhidric. Gastrita reprezintă inflamaţia acută sau cronică a mucoasei gastrice, cu apariţia senzaţiei de arsură şi disconfort. Procesul inflamator poate fi însoţit de leziuni la nivelul mucoasei gastrice, motiv pentru care, gastrita poate cauza sângerări. Ulcerul gastric este o afecţiune cauzată de apariţia la nivelul stomacului a unui proces de eroziune, fiind însoţit de durere şi arsură în zona epigastrică.

În cazul apariţiei acestor afecţiuni, cât şi în scop preventiv, este necesară evitarea alimentelor, băuturilor sau medicamentelor care cresc aciditatea, cum ar fi: condimentele, alcoolul, aditivii sintetici, băuturile acidulate, cafeaua, zahărul şi unele medicamente (de tipul aspirinei sau antiinflamatoarelor nesteroidiene).

Actiuni:

Antiulceros, antispastic, alcalinizant, cicatrizant, reglator al secreţiei de suc gastric, antiinflamator.

Contribuie la:

Menţinerea sănătăţii stomacului, prin:

– protejarea mucoasei gastrice

– normalizarea secreţiei de suc gastric

– reducerea spasmelor care apar la nivelul stomacului.

Precautii:

În sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.

Contraindicatii:

Alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani: jumătate din doza adultului, după greutate şi vârstă.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; gălbenele (Calendula officinalis) – flori (100 mg); salcâm (Robinia pseudacacia) – flori (100 mg); lactoză monohidrat; roiniţă (Melissa officinalis) – părţi aeriene (75 mg); zmeur (Rubus idaeus) – frunze (75 mg); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – rădăcină (50 mg); obligeană (Acorus calamus) – rădăcină (50 mg); scorţişoară (Cinnamomum cassia) – scoarţă (50 mg); dioxid de siliciu coloidal.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”