Gemoderivat de MLĂDIŢE DE AFIN

Denumire științifică: Vaccinium myrtillus
Producător: DaciaPlant

Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obţinute prin prelucrarea mlădiţelor şi/sau mugurilor la 2-3 ore după recoltare şi, astfel, se extrag substanţele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de creştere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, răşini, etc – cu o mare eficienţă.

DESPRE  GEMODERIVATE:

Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obţinute din ţesuturi meristematice (muguri, mlădiţe etc). Mugurii şi mlădiţele plantelor reprezintă ţesuturi embrionare vegetale care condensează proprietăţile farmacodinamice ale frunzelor şi fructelor, având efecte mai ample decât acestea.

Ţesuturile meristematice cuprind şi celule stem vegetale (celule nediferenţiate cu capacitate de autoregenerare şi diferenţiere în celule cu funcţii specializate, având rol de regenerare celulară în organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane şi animale.

Hormonii vegetali de creştere din aceste ţesuturi, cum sunt auxinele şi gibberelinele, stimulează detoxifierea celulară prin eliminarea produşilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de apărare al organismului şi a complexelor autoimune care afectează funcţia celulară.

Actiuni

– vasoprotectoare, capilaroprotectoare, reduce permeabilitatea şi fragilitatea capilară

– stimulează sinteza de rodopsină, ameliorează microcirculaţia la nivelul ochiului;

– astringentă, antidiareică, antiseptică intestinal şi urinar, uricozurică (favorizează eliminarea acidului uric prin urină);

– hipoglicemiantă;

– antiinflamatoare;

– antiedematoasă;

– dezinfectantă a cavităţii bucale.

Contribuie la

– menţinerea sănătăţii ochilor

– protejarea şi regenerarea vaselor capilare sanguine din piele şi retină

– menţinerea concentraţiei normale a glucozei din sânge

– menţinerea sănătăţii tractului intestinal şi urinar

– menţinerea sănătăţii cavităţii bucale.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în:

– afecţiuni oculare (diminuarea acuităţii vizuale, hemeralopie, nictalopie, retinopatie diabetică, retinite, retinite pigmentare, uveite),

– fragilitate vasculară capilară, microangiopatii,

– sechele pos infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale,

– hiperglicemie, diabet zaharat

– enterite, enterocolite, diaree, colite de fermentaţie,

– infecţii urinare, hiperuricemie, gută,

– stomatite, gingivite.

Precautii

În sarcină şi alăptare se administrează numai cu recomandarea medicului.

Datorită conţinutului de alcool, se recomandă prudenţă la administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică.

Contraindicatii

Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice, etc) care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50 ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte 1ml de soluţie adăugat la 100ml de apă sau ceai (jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii între 7 şi 14 ani: câte 0,3-0,6ml de soluţie adăugaţi la 100ml de apă sau ceai (jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în funcţie de vârstă şi greutate.

Copii sub 7 ani: cu recomandarea medicului.

EXTERN:

Pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se fac spălături bucale cu soluţia obţinută prin adăugarea a 2  linguriţe de gemoderivat la 100ml de apă sau ceai (jumătate de pahar).

Ingrediente:

Apă purificată, alcool etilic 33,3% vol., glicerină, afin (Vaccinium myrtillus) – mlădiţe (10%).

Raport plantă/solvent – 1:10

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”