GHIMBIR este un supliment alimentar care vă ajută să aveţi un proces normal de digestie şi să savuraţi fără griji mâncărurile preferate.
SCURT ISTORIC:
Originar din Asia tropicală, ghimbirul este o plantă cunoscută şi utilizată de peste 3000 de ani. În medicina tradiţională chineză, indiană şi japoneză, rizomii de ghimbir se întrebuinţează datorită efectului încălzitor pentru creşterea capacităţii digestive, în stări de balonare, greaţă, vomă, precum şi în afecţiuni respiratorii caracterizate de amplificarea calităţii de rece (astm bronşic, sinuzită etc). Ghimbirul a fost adus din India de către negustorii arabi, care îl comercializau în Grecia Antică şi Imperiul Roman. După căderea acestuia, ghimbirul a dispărut din Europa, pentru a fi reintrodus de-abia în secolul al XI-lea. Primul tratat medical care descrie aceasta plantă a fost scris în secolul al XIII-lea de către doctorul Rhiwallow şi cei trei fii ai săi, la ordinul prinţului de South Wales. Regina Elisabeta I era o mare iubitoare de ghimbir, ea consumând pentru prima dată turtă dulce cu ghimbir, aliment care a devenit tradiţional cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. În Africa, planta a fost introdusă în secolul al XV-lea, ea fiind utilizată de băştinaşi în cazurile de malarie şi febră galbenă. În prezent ghimbirul este cultivat în ţările tropicale din întreaga lume.
Actiuni:
Contribuie la:
• funcţionarea normală a digestiei
• reducerea flatulenţei după consumul de alimente
• reducerea disconfortului asociat răului de mişcare
• menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge
• creşterea poftei de mâncare
• buna funcţionare a circulaţiei periferice
• menţinerea în limite normale a greutăţii corporale
• protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
• menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.
Contribuie la:
– funcţionarea normală a digestiei
– reducerea flatulenţei după consumul de alimente
– reducerea disconfortului asociat răului de mişcare
– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge
– creşterea poftei de mâncare
– buna funcţionare a circulaţiei periferice
– menţinerea în limite normale a greutăţii corporale
– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
– menţinerea flexibilităţii normale a articulaţiilor.
Contraindicatii:
Ulcer gastro-duodenal, gastrite hiperacide, duodenite, sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre ingeredientele produsului.
Forma de prezentare: 60 comprimate
Administrare:
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul mesei.
Copii între 7 şi 13 ani: câte ½ de comprimat de 3 ori pe zi, în timpul mesei.
Comprimatele se înghit cu apă, întregi sau se sfărâmă în gură. În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două. Pentru o absorbţie mai rapidă şi integrală, comprimatele pot fi administrate sublingual.
Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; ghimbir (Zingiber officinale) – pulbere din rădăcină (400 mg); dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu; ulei esenţial de mentă (Mentha piperita) (0,5 mg); ulei esenţial de roiniţă (Mellisa officinalis) (0,5 mg).