HARPAGOPHYTUM (Comprimate)

Denumire științifică: Harpagophytumprocumbens
Producător: DaciaPlant

HARPAGOPHYTUM (Harpagophytumprocumbens) este o plantă care ajută la menţinerea sănătăţii articulaţiilor, ligamentelor, tendoanelor şi muşchilor.

DESPRE  HARPAGOPHYTUM:

Harpagophytum este o plantă târâtoare care creşte în deşertul Kalahari, precum şi în savanele semideşertice din sudul şi sud-estul Africii. Denumirea ştiinţifică a plantei Harpagophytum provine din grecescul ,,harpagos” care înseamnă cârlig şi care exprimă forma fructului lemnos.

În medicina tradiţională africană, planta se folosea pentru tratarea unei game largi de afecţiuni, cum ar fi: malaria, febra, indigestia şi bolile reumatice. Harpagophytum a fost introdus pentru prima dată în Europa de către medicul german O.H.Volk, în trecut fiind utilizat în afecţiunile de natură reumatică.

Actiuni:

Antiinflamator, analgezic, antispastic, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, hipoglicemiant, diuretic (cu eliminare de acid uric), antipiretic, stimulează digestia prin creşterea secreţiilor glandelor exocrine (stomac, ficat, bilă şi pancreas), creşte pofta de mâncare.

Contribuie la:

Funcţionarea normală a sistemului osteo-articular şi muscular.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, alergie la Harpagophytum.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 16 ani: câte 2 comprimate de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înaintea mesei.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: gheara-diavolului (Harpagophytumprocumbens)  – extract hidroalcoolic 4:1 din rădăcini (500 mg); celuloză microcristalină; dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”