Contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitar.
Fructele de măceşe sunt renumite pentru conţinutul ridicat în vitamina C naturală: minim 200 mg %.
Ingrediente: fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, care sunt bogate în vitamina C; mai conţin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
Efect
Tonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant.
Întrebuinţari principale
Avitaminoză, inapetenţă, sursă de vitamina C
Alte întrebuinţari
Prevenirea răcelii şi gripei; oboseală; convalescenţă; tulburări de circulaţie periferică; litiază renală; sechele de hepatită.
Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare
Se prepară infuzie din 1 linguriţă la o cană cu apă clocotită.
Întebuinţare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g