Paducel (capsule)

Prezentare

O capsula contine 0,430g pulbere din frunze si flori de paducel (Crataegus oxyacantha) si excipienti pana la 0,450g.

Principii active

Insuficienta cardiaca congestiva, angina pectorala, miocardoscleroza, aritmii, recuperare dupa infarct miocardic, eretism cardiac, afectiuni cardiace cu substrat nervos., stari de neliniste, incordare, reducerea iritabilitatii, stari emotive, tulburari neurovegetative (palpitatii, anxietate) din menopauza, hipertensiunea arteriala de cauza psihogena (stres, etc), arterioscleroza; la persoanele trecute de varsta de 50 de ani (administrare prelungita) pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul inimii si prevenirea actiunii nocive a radicalilor superoxidici asupra sistemului cardio-vascular.

Indicatii

Contraindicatii: nu au fost semnalate pana acum.
Precautii: in sarcina si perioada de alaptare numai la recomandarea medicului; in asociere cu medicatia cardiovasculara si anticoagulanta (tonice cardiace, hipotensoare, beta-blocante, medicatie antiplachetara, derivati de warfarina) doza si ritmul de administrare ale produsului vor fi stabilite de medic, deoarece paducelul poate potenta sau inhiba actiunea unor medicamente utilizate in aceste boli.

Actiuni

Cardiotonic (efect inotrop pozitiv), coronarodilatator moderat (imbunatateste fluxul sanguin la nivelul arterelor coronare, restabileste integritatea vaselor sanguine, efect pozitiv de utilizare a oxigenului), vasodilatator periferic, normo-tensor (scade tensiunea arteriala la subiectii hipertensivi si o creste la hipotensivi), efect anticoagulant si diuretic bland, sedativ asupra sistemului nervos central, potenteaza efectul medicamentelor digitalice si beta-blocante, antioxidant, antispastic.

Conditii de pastrare

La temperatura de 15-25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Administrare

1-2 capsule de 1– 3 ori pe zi (preferabil imediat dupa mese), sau la recomandarea medicului.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”