Paducel (Tinctura)

Sustine sanatatea aparatului cardiovascular

Ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase

Ingrediente: 100% extract de paducel (Folium Crataegi cum flores), alcool etilic min. 50% m/m.

Paducelul este una dintre plantele ale carei proprietati medicinale erau deja cunoscute in Evul Mediu, cand simboliza speranta. Paducelul era folosit in trecut pentru tratarea calculilor renali si vezicali. Tratatele de fitoterapie ale lui Culpeper si K\’Eogh din sec. al XVI-lea şi al XVIII-lea mentioneaza toate aceste întrebuintari. Este meritul unui medic irlandez de a fi descoperit la sfârsitul sec. al XIX-lea remarcabilele beneficii pe care le poate aduce paducelul in tratarea problemelor cardiace si circulatorii, beneficii pentru care este intrebuintat si în fitoterapia moderna. Pentru fitoterapeutii de astazi, paducelul este „planta inimii” caci el creste fluxul sanguin catre inima şi regularizeaza ritmul cardiac.

Principalii constituenţi: flavonoide, triterpene, glucozide, amine, polifenoli, cumarine, taninuri.

Efect:
Tonic cardiac, vasodilatator,hipotensor, vasodilatator, sedativ cardiac şi nervos, antiaritmic, hipocolesterolemiant, anticoagulant, antioxidant

Recomandari:

-insuficienta cardiaca moderata si tulburari de ritm cardiac pe fond nervos

-reduce simptomele anginei pectorale, regleaza tensiunea arteriala

-reduce riscul de degenerare al vaselor de sange, si de formarare a placilor de aterom.

Precautii
Vontine alcool etilic

Contraindicatii:
Nu se recomanda sugarilor si copiilor mici; persoanelor carora le este contraindicat consumul de alcool.

Sarcina si alaptare:
Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza

Efecte secundare si interactiuni:
La dozele recomandate nu se cunosc

Intrebuintare
Pe cale interna se iau 20-40 picaturi diluate în 100 ml apa sau ceai, de 3 ori pe zi.

Prezentare: sticluta a 30 ml

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”