Ajută la eliminarea disconfortului de la nivelul căilor respiratorii superioare
Ingrediente/comprimat
Extract de rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 43,4 mg, tinctură de propolis 44 mg, amestec volatil: ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum), mentol, eucaliptol, anetol, ulei esenţial de cimbru (Thymi aetheroleum), ulei esenţial de coada şoricelului (Millefolli aetheroleum) 12 mg, zahăr, excipienţi.
Lemnul dulce este cunoscut de pe vremea egiptenilor si indienilor antici. Numele său provine din grecescul “glykeia rhiza” care înseamnă “rădăcina dulce”. Glicirizina din compoziţia sa are o structură asemănătoare cortizonului conferind un puternic efect antiinflamator şi antialgic, expectorant şi fluidifiant al secreţiilor traheobronşice. Rădăcina de lemn dulce are efect calmant asupra inflamaţiilor gâtului şi linişteşte atât tusea seacă, iritativă cât şi cea cu expectoraţie vâscoasă.
Propolisul este considerat cel mai puternic antiinfecţios natural, fiind un antibiotic cu spectru larg, antiviral, imunostimulator, antiinflamator (de două ori mai eficient ca acidul acetilsalicilic), cicatrizant şi anestezic local. Studiile moderne au determinat acţiunea sa asupra a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri virusuri. Propolisul vindecă mucoasa bucală şi este eficient pentru candidoză orală. Nu dă fenomene rezistenţă, crescând totodată sensibilitatea microbilor la medicamente.
Uleiul esenţial de mentă acţionează asupra sistemului respirator prin efectul expectorant, antiinflamator, antiseptic şi analgezic local fiind indicat în tuse şi dureri de gât. Are de asemenea proprietăţi decongestionante şi antispastice, care îl fac deosebit de eficient în combaterea durerii de cap şi pentru a desfunda nasul.
Uleiul esenţial de cimbru este un puternic antibacterian şi antiviral, antispastic şi anestezic local. Calmează tusea, reduce inflamaţia de la nivelul mucoasei oro-faringiene şi nazale, desfundă nasul. Cercetările de laboator au arătat că este un antibiotic natural eficient asupra unui spectru foarte larg de germeni patogeni, inclusiv asupra Candidei albicans.
Uleiul esenţial de eucalipt a început să fie adus în Europa din secolul XIX, fiind cunoscut sub numele de «Mentă de Sidney», datorită asemănării sale cu uleiul de mentă. Are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, mucolitice, expectorante, imunostimulente, antiinflamatoare şi revigorante, fiind indicat în afecţiuni ale aparatului respirator: răceală, gripă, bronşită, tuse, sinuzită, febră.
Uleiul esenţial de fenicul, cu proprietăţi antispastice, antibacteriene, expectorante şi analgezice, este util în caz de tuse spastică, tuse convulsivă, bronşită, astm.
Uleiul esenţial de coada şoricelului este antiseptic bronşic, reduce inflamaţia şi catarul respirator. Denumirea ştiinţifică a acestei plante vine de la grecescul «Achilleia», nume dat în cinstea eroului Ahile, care a învăţat arta tămăduirii bolilor de la centaurul Chiron, iar «millefolium» înseamnă «o mie de frunze» – trimitere la aspectul frunzelor acestei plante, care sunt foarte fin divizate.
Efect
-antialgic (calmează durerea)
-antiinflamator
-antibiotic
-antiviral
-decongestionant la nivelul faringelui şi a căilor respiratorii
Recomandări
-dureri de gât
-disfonie (răguşeală)
-tuse
-candidoze bucale
Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 3 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Întrebuinţare
1-2 comprimate de supt de 3 ori pe zi între mese.
După administrare, timp de 30 minute nu se consumă alimente sau lichide.
Durata curei: 4-10 zile, sau conform recomandării medicului.
Evaluarea eficienţei
*S-a realizat un studiu comparativ pentru evaluarea eficienţei terapeutice între comprimate “Plantusin” şi un preparat alopat din categoria decongestionantelor faringiene
*S-au administrat timp de 7-10 zile la pacienţi cu faringo-laringite şi rino-faringite în care predomină disfagia, odinofagia însoţite de tuse şi disfonie.
*Tratamentul cu “Plantusin” a fost suficient pentru eliminarea disconfortului faringo-amigdalian, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse în proporţie de 100% comparativ cu preparatul alopat care a fost eficient în proporţie de 30% şi cu o toleranţă bună pentru 75% dintre cazuri.
Prezentare: 30 comprimate de supt a 880 mg