SPIRULINĂ CU CĂTINĂ (Comprimate)

SPIRULINĂ CU CĂTINĂ este un produs natural recomandat pentru procesul de remineralizare şi vitaminizare al organismului, ajutând la îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei acestuia.

DESPRE SPIRULINĂ:

Algele au fost primele forme de viaţă de pe pământ, ele fiind organisme aflate la graniţa dintre regnul vegetal şi cel animal. Spirulina face parte din clasa cianobacteriilor sau algelor albastre-verzi, care trăiesc în apele calde şi alcaline, din diverse zone geografice. Ea a apărut cu aproximativ 3,5 milioane de ani în urmă, având formă spiralată şi culori ce variază între verde închis şi verde-albăstrui. Se consideră că, până în secolul al XVI-lea, spirulina a reprezentat o sursă de hrană pentru azteci şi mesoamericani, ea având o concentraţie mare de proteine şi o valoare nutritivă ridicată. Spirulina are o compoziţie  bogată în: proteine, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic), beta-caroten, vitamina E, săruri minerale (fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu, seleniu, cupru şi sodiu), acizi graşi, phycocianină, clorofilă etc. Sub formă uscată, 100g spirulină conţin 60 – 70g proteine (de 3 ori mai mult decât carnea de porc, de 2 ori mai mult decât carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mult decât boabele de soia), fiind  uşor asimilată de organismul uman.
           
DESPRE CĂTINĂ:

Cătina este un arbust spinos care creşte începând de la nisipurile litorale până în regiunile muntoase. Cătina a fost folosită de secole în Mongolia, China şi Tibet, primul text tibetan referitor la utilizarea plantei datând din secolul al VIII-lea î. Ch. Fructul de cătină conţine de 2 ori mai multă vitamina C decât Măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele, el constituind o importantă sursă de vitamina C. Planta mai conţine: vitaminele B1, B2, E, P, PP, provitamine D, carotenoide (α şi β-caroten, licopină, zeaxantină), acid folic, flavonoide (quercetină, kaempferol, siringetină, isoramnetină, miricetină), proantociani, acizi fenolici (galic, protocatechic, vanilic, salicilic, cinamic, cafeic, ferulic, p-cumaric), trans-resveratrol, acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), lipide (gliceride ale acizilor palmitic, oleic, linoleic, linolenic), oligoelemente (Ca, P, Mg, K, Fe, Na), steroli (β-sitosterol), zaharuri etc.

Actiuni:

Remineralizant, vitaminizant, reglator al metabolismului celular, regenerator, reîntineritor, antioxidant, tonic al glandelor sexuale.

Contribuie la:

– procesul de remineralizare şi vitaminizare al organismului

– îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului

– susţinerea organismului în perioada de alăptare,

– refacerea organismului după boală

– susţinerea organismului în perioadele de efort fizic şi intelectual intens

– funcţionarea normală a metabolismului celular

– încetinirea procesului de îmbătrânire

– protejarea celulelor hepatice

– menţinerea greutăţii corporale în limite normale

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Precautii:

La persoanele care suferă de edeme şi în sarcină se administrează numai cu recomandarea medicului.

Contraindicatii:

Alergie la oricare dintre componentele produsului.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. În caz de necesitate se pot lua câte 3 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii 7-14 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, în funcţie de vârstă şi greutate, după sfatul medicului.

Pentru menţinerea greutăţii corporale în limite normale se administrează câte 2 comprimate, cu 1 de oră înaintea meselor principale (pentru normalizarea apetitului). Se poate asocia cu  produsul SILUETH.
Se recomandă administrarea în cure de cel puţin 30 de zile.

Ingrediente/comprimat: spirulină  (Spirulina platensis) (350 mg); celuloză microcristalină; cătină (Hippophae rhamnoides) – extract hidroalcoolic 10:1 din fructe (150 mg); stearat de magneziu; dioxid de siliciu coloidal.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”