TINCTURA DE COADA-ŞORICELULUI este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Achillea millefolium.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
DESPRE COADA-ŞORICELULUI:
Coada-şoricelului face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze penate, păroase şi flori albe sau trandafirii.
Numele ştiinţific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al războiului troian, care folosea coada-şoricelului pentru a vindeca rănile soldaţilor săi. Planta creşte în toate zonele, de la câmpie până la regiunile subalpine. O întâlnim la marginea pădurilor, a drumurilor, în fâneţe, în poieni, pe soluri nisipoase, în locuri însorite sau umbrite. În medicina tradiţională se folosea pentru stimularea funcţiei hepatice şi digestive, crampe abdominale, colici biliare şi hemoragii. Se mai numeşte brădăţel, coada-şoarecii, crestăţea, iarba-oilor, iarbă-strănutătoare, sorocină, şorecie etc.
Actiuni
INTERN: dezinfectantă, antimicrobiană, tonic digestivă, stomahică, antiinflamatoare, calmantă, antispastică, hemostatică, bactericidă, antipruriginoasă, cicatrizantă, imunomodulatoare.
EXTERN: antiinflamatoare, cicatrizantă, hemostatică, antimicrobiană, antipruriginoasă.
Contribuie la
EXTERN:
– reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
– reducerea riscului de sângerare
– eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale.
Indicatii
INTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: anorexie, sindrom dispeptic, pentru stimularea funcţiei hepatice şi digestive, diskinezii biliare, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), colite, enterocolite, meteorism (balonare), epistaxis, hemoragii interne, metroragii, hemoroizi, amenoree, dismenoree, dureri menstruale, metroanexită, cistită.
EXTERN:
Se utilizează ca adjuvant în: erupţii cutanate, arsuri uşoare (de gradul I), prurit vulvar, răni superficiale (tăieturi, zgârieturi), înţepături de insecte.
Precautii
Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).
Contraindicatii
Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la coada-şoricelului, tratamente care nu permit consumul de alcool.
Forma de prezentare: 50ml
Administrare:
INTERN:
Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml de apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.
EXTERN:
– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii şi riscului de sângerare se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;
– pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spălături locale cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguri de tinctură la 500 ml de apă.
Ingrediente: apă purificată; alcool etilic 40% vol.; coada-şoricelului (Achillea millefolium) – părţi aeriene (27%).
Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7
Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.