TINCTURĂ DE MUGURI DE PLOP

Denumire științifică: Populus nigra
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE MUGURI DE PLOP este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din mugurii arborelui Populus nigra.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE MUGURII DE PLOP:

Plopul face parte din familia Salicaceae, fiind un arbore foios cu tulpina deseori curbată, care atinge înălţimi de 30-35 m, având o longevitate de 300-400 de ani. Denumirea ştiinţifică provine din latinescul ,,populus” care înseamnă ,,popor’’. Creşte în regiunile de câmpie, în poieni, pe dealuri joase, în lunci, precum şi în regiunile montane. Numiţi şi ,,propolis vegetal”, mugurii de plop reprezintă partea embrionară, nedezvoltată a ramurilor, ei având un conţinut bogat în: derivaţi de alcool salicilic, flavone şi ulei esenţial. În medicina tradiţională se foloseau în: infecţii respiratorii, amigdalită, dureri de cap, stări febrile şi infecţii urinare. Se recoltează de la sfârşitul lunii februarie  până la începutul lunii aprilie.

Actiuni

INTERN:

Analgezică, antipiretică, antiinflamatoare, antiseptică respiratorie şi urinară, diuretică (cu eliminare de acid uric), expectorantă.

EXTERN:

Cicatrizantă, antiseptică, analgezică, antiinflamatoare.

Contribuie la

INTERN:

– menţinerea sănătăţii aparatului respirator şi urinar

– menţinerea temperaturii corpului în limite normale

– reducerea disfuncţiilor articulare.

EXTERN:

Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul:

– pielii

– venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: infecţii respiratorii (traheite, bronşite), gripă, amigdalită, dureri de cap, stări febrile, infecţii urinare, gută, reumatism, boli articulare.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: răni superficiale, arsuri uşoare (de gradul I), hemoroizi, acnee, eczeme infecţioase.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la muguri de plop, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de mese.

EXTERN:

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă.

Ingrediente: alcool etilic 80% vol.; apă purificată; plop (Populus nigra) – muguri (20%).

Raport plantă/solvent de extracţie – 1:4.

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”