TINCTURĂ DE ROZMARIN

Denumire științifică: Rosmarinus officinalis
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE ROZMARIN este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele plantei Rosmarinus officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE ROZMARIN:

Rozmarinul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust peren, plăcut mirositor, de origine mediteraneeană. Denumirea ştiinţifică Rosmarinus este considerată a fi derivată din latina veche, unde se numea ,,roua mării” datorită culorii albastru pal a florilor şi datorită faptului că rozmarinul creşte de multe ori în apropierea mării. În antichitate rozmarinul era utilizat pentru îmbunătăţirea memoriei, fiind un simbol al amintirilor şi al prieteniei. Grecii antici ardeau rozmarinul pentru a alunga spiritele rele şi bolile. Într-o tradiţie similară, crenguţele de rozmarin erau aşezate sub pernă pentru a alunga coşmarurile. În medicina tradiţională planta se utiliza în tulburări de circulaţie şi memorie şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Se mai numeşte mirtin, rojmalin, rusmarin etc.

Actiuni

INTERN:

Stimulentă a circulaţiei cerebrale şi periferice, adaptogenă (antistres), tonică digestivă, coleretică şi colagogă, hipocolesterolemiantă, antispastică, diuretică, antireumatică, antihipertensivă, antiseptică respiratorie şi intestinală, antioxidantă, antitumorală, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, creşte tonusul psihic.

EXTERN:
Rubefiantă (revulsivă), antireumatică.

Contribuie la

INTERN:

– normalizarea circulaţiei periferice şi cerebrale

– funcţionarea în condiţii optime a memoriei şi capacităţii de concentrare

– reducerea surmenajului psihic şi intelectual

– reducerea stărilor de ameţeală

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
      – favorizarea digestiei
      – stimularea producerii şi eliminării de bilă
      – reducerea spasmelor care pot apărea la nivelul tractului intestinal

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge

– menţinerea tensiunii arteriale în limite normale

– eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.

EXTERN:

Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: vertij (ameţeală) şi migrene, tulburări de circulaţie şi memorie la persoane vârstnice, insuficienţă circulatorie periferică şi cerebrală, surmenaj psihic şi intelectual, hipercolesterolemie, ateroscleroză, hipertensiune arterială, afecţiuni hepatobiliare, indigestie, colici abdominale, gută, reumatism.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: reumatism, artroze, dureri musculare, sciatică, nevralgii.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Alergie la rozmarin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:
Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:
Se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat 1- 3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 50% vol., rozmarin (Rosmarinus officinalis), frunze, 27%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”