TINCTURĂ DE SUNĂTOARE

Denumire științifică: Hypericum perforatum
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE SUNĂTOARE este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Hypericum perforatum.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  SUNĂTOARE:

Sunătoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovat-eliptice şi flori galbene. Denumirea ştiinţifică a plantei Hypericum provine din ,,hyper”  şi  ,,eikon”, care în limba greacă înseamnă ,,peste o apariţie”, ceea ce face trimitere la protecţia împotriva spiritelor rele, demoniace. Hippocrate, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii recomanda planta datorită acţiunii sale antiinflamatoare. În secolul al XIX-lea, sunătoarea se folosea în medicina tradiţională pentru tratarea depresiilor. Se mai numeşte asunătoare, buruiană-de-năduf, floare-de-sunătoare, floare-galbină, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburătoare, şovârf-galben  etc.

Actiuni

INTERN:

Anxiolitică, antidepresivă, coleretică, colagogă, stimulentă a funcţiilor hepatice, antispastică, antiinflamatoare, antimicrobiană, antivirală, astringentă, antidiareică, hemostatică locală, antihemoroidală, vasodilatatoare, hipotensivă.

EXTERN:

Cicatrizantă, antiinflamatoare, dezinfectantă, antimicrobiană, hemostatică.

Contribuie la

INTERN:

– reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

– armonizarea stării psiho-emoţionale

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
      – stimularea producerii şi eliminării de bilă
      – susţinerea funcţiilor hepatice
      – reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal
      – eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului.

EXTERN:

– reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii

– menţinerea sănătăţii cavităţii bucale

– reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: sindroame anxioase, depresii, dischinezii biliare, colite, enterocolite, colecistite, colici hepatobiliare, colici abdominale, diaree, distonii neurovegetative, pavor nocturn (spaimă, groază), bronşite, inflamaţii ale tractului uro-genital, dismenoree.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: eczeme, hemoroizi, ten iritat.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Fotosensibilitate, alergie la sunătoare, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:
Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de mese.

EXTERN:

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea acesteia;

– pentru menţinerea sănătăţii cavităţii bucale se clăteşte gura cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea a 1-2 linguriţe de tinctură la 100 ml de apă (1/2 de pahar);

– pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., sunătoare  (Hypericum perforatum), părţi aeriene, 27%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”