TINCTURĂ DE VALERIANĂ

Denumire științifică: Valeriana officinalis
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE VALERIANĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcina plantei Valeriana officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  VALERIANĂ:

Valeriana face parte din familia Valerianaceae, fiind o plantă cunoscută şi utilizată încă din antichitate. Grecii şi romanii o foloseau ca sedativ şi anxiolitic, iar Hypocrate utiliza planta ca remediu împotriva insomniei. Denumirea ştiinţifică a plantei Valeriana provine din verbul latin ,,valere” care înseamnă ,,a fi sănătos”. În medicina populară românească valeriana era considerată plantă magică deoarece alungă demonii, ielele şi toate spiritele rele, motiv pentru care se utiliza în stări de rătăcire a minţii, posesie demoniacă sau halucinaţii. În medicina ayurvedică valeriana se întrebuinţa pentru tratarea  isteriei şi a nevrozelor. Se mai numeşte odolean, năvalnic, iarba-mâţului, iarba-pisicii etc.

Actiuni

Sedativă asupra sistemului nervos central şi vegetativ, anxiolitică, antidepresivă, tranchilizantă, stabilizatoare psiho-emoţională, spasmolitică de tip papaverinic, anticonvulsivantă, narcotică, hipotensivă, antipiretică, anestezică locală.

Contribuie la

Funcţionarea normală a sistemului nervos, prin:

– reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

– armonizarea stării psiho-emoţionale

– eliminarea tensiunilor psihice care împiedică instalarea somnului

– îmbunătăţirea calităţii şi duratei somnului

– protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate
apare la nivelul:
      – aparatului cardiovascular
      – tractului gastro-intestinal.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: tensiune nervoasă, insomnii, depresii, anxietate, tulburări emoţionale, tulburări afective, atacuri de panică, nevroze, ticuri nervoase, convulsii febrile, contracţii spasmodice nervoase, afecţiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie şi nevroze cardiace, angină pectorală, hipertensiune arterială), spasme gastro-intestinale, colici hepato-biliare, dismenoree, tulburări de menopauză, tremurături de diverse etiologii, crize astmatice, tuse convulsivă, febră intermitentă.

Precautii

Utilizarea excesivă a tincturii de valeriană poate produce scăderea capacităţii de concentrare şi lentoare mentală.
Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică. Sarcină, alăptare, alergie la valeriană, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: câte 5-20 picături de tinctură diluate în 100 ml de apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., valeriană (Valeriana officinalis), rădăcini, 27%.

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”