Tinctura de Rozmarin

Prezentare

Forma de prezentare: flacoane de sticla de 50 ml.

Principii active

Uleiuri esentiale, diterpene fenolice, flavonozide, acizi triterpenici, taninuri, principii amare.

Indicatii

Intern: afectiuni hepatobiliare( insuficienta hepatica, dischinezie biliara, litiaza biliara, tulburari dispeptice), tulburari metabolice cu dislipidemie, ateroscleroza; stari de astenie la persoane varstnice cu tulburari circulatorii si de memorie, scleroza cerebrala, debilitate fizica la tineri, dupa efort fizic prelungit, stari de astenie dupa boli infectocontagioase, hipotensiune cu tendinta la colaps ortostatic.
Extern:- adjuvant in afectiuni reumatismale, tulburari ale circulatiei periferice, antiseptic si cicatrizant in tratamentul plagilor si degeraturilor, inflamatii ale cavitatii bucale si faringelui, acnee, exces seboreic al pielii corpului si capului, eczeme, alopecie.
Contraindicatii: nu au fost semnalate pana acum.
Precautii: in sarcina si perioada de alaptare, in epilepsie si la pacienti hipertensivi (la indicatiile medicului).

Actiuni

Coleretic-colagoga, hepatoprotectoare, emenagoga, antianorexica, diuretica, de imbunatatire a irigarii si oxigenarii cerebrale, tonifianta si reconfortanta, de stimulare a sistemului nervos central, vasoprotectoare a circulatiei periferice (arteriolara si capilara), spasmolitica si anticonvulsivanta, antioxidanta, astringenta, antiseptica (efect antimicrobian, antifungic si antiviral), antiinflamatorie.

Conditii de pastrare

La temperatura de 15-25 C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Termen de valabilitate: 2 ani.

Administrare

Intern: 30 –50 picaturi de 2-3 ori pe zi, diluate in 50 ml apa.
Extern: tinctura diluata 1: 3 in apa fiarta si racita pentru aplicatii topice.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”