TINCTURĂ DE LEURDĂ

Denumire științifică: Allium ursinum
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE LEURDĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele proaspete ale plantei Allium ursinum.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE LEURDĂ:

Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o plantă cu frunze ovat-lanceolate şi miros de usturoi. Florile de culoare albă,  în formă de stea sunt grupate într-o inflorescenţă umbeliformă. Apare la începutul primăverii în zonele de deal şi de munte, în luminişurile pădurilor de fag, pin sau stejar. Se mai numeşte usturoiul-ursului deoarece, când ies din hibernare, urşii se hrănesc cu această plantă. Dioscoride, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii o considera ca fiind una dintre cele mai valoroase detoxifiante de primăvară şi o recomanda pentru purificarea şi fluidificarea sângelui.

Actiuni

Antiagregantă-plachetară, anticoagulantă, antitrombotică, fluidifiantă sanguină, hipocolesterolemiantă, antihipertensivă (prin inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei), diuretică (cu eliminare de acid uric), depurativă, bacteriostatică, bactericidă, antiinflamatoare (prin inhibarea ciclooxigenazei şi a 5-lipoxigenazei), antioxidantă (cu rol în neutralizarea radicalii liberi), stomahică, vermifugă, împiedică sclerozarea vaselor sanguine şi favorizează circulaţia cerebrală.

Contribuie la

– fluidificarea sângelui

– menţinerea tendinţei de coagulare în limite normale

– eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
      – sistemului venos al membrelor inferioare
      – venelor hemoroidale

– protejarea vaselor capilare sanguine

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge

– eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp

– detoxifierea organismului

– menţinerea tensiunii arteriale în limite normale

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: tromboflebită, tromboze, sechele după accident vascular, varice, hemoroizi, hipercolesterolemie, ateroscleroză, hipertensiune arterială, reumatism, infecţii intestinale, urinare şi respiratorii, gută, parazitoze intestinale şi în geriatrie.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică) şi la cele aflate sub tratament cu anticoagulante.

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.

Hemoragii, sarcină, alăptare (mamele care alăptează nu vor consuma tinctură de leurdă, deoarece aceasta transmite un gust neplăcut laptelui), alergie la leurdă, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., leurdă (Allium ursinum), frunze, 50%).

Raport plantă/alcool etilic – 1:2

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”