Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure, 3 linguri de cacao, sirop de arţar, smântână
Mod de preparare: Haideţi să vedem cum se face adevărata îngheţată cu alune şi cacao. În primul rând, într-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă în bucăţi nu foarte mici.
Acestea trebuie folosite imediat, pentru că uleiurile de calitate, care conţin un raport ideal între Omega 3 şi Omega 6, se oxidează rapid.
Aşadar nu le ţineţi mult timp la lumină sau căldură pentru că devin toxice. Într-un bol se pun smântână, cacao şi sirop de arţar, se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă fructele oleginoase. La congelator o oră şi iată veritabila îngheţată cu cacao şi alune!
Pentru un gust mai intens, puteţi adăuga până la 6 linguri generoase de cacao, dar ţineţi cont că mărirea cantităţii de cacao duce la mărirea cantiţăţii de sirop, dacă vă doriţi acelaşi gust dulce.