Povesti de facut copiii… mai repede!

In fiecare luna, o femeie cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, are 25% sanse sa ramana insarcinata.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Povesti de facut copiii... mai repede!
Povesti de facut copiii... mai repede!

In fiecare luna, o femeie cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, are 25% sanse sa ramana insarcinata. Cum pot fi maximizate posibilitatile in fiecare luna si care sunt factorii care favorizeaza producerea unei sarcini? Afla chiar acum!

Uita de barza. Treci la actiune.

Copii nu apar din cer. Pentru a-i face, trebuie sa muncesti un pic, atat tu cat si partenerul tau. De tine depinde stabilirea exacta a momentului ovulatiei. Cum sa faci asta? Calculeaza-ti temperatura sau urmareste indicii precum scurgeri albicioase abundente, dureri in dreptul ovarului care ovuleaza.

Cel mai eficient insa este sa iti cumperi de la farmacie un test de ovulatie. Acesta iti va permite sa determini cu exactitate perioada ovulatiei, cu 24-36 ore inainte sa inceapa. De aici, tot ce ramane de facut este… sex! Mult sex. Asta pentru ca durata de viata a unui ovul este de numai 24 de ore, iar spermatozoizii ajung cu ceva intarziere la tinta.

Asa ca, pentru a te asigura ca se vor intalni, trebuie sa muncesti din greu inainte, in timpul si dupa ovulatie.

Mergi la ginecolog pentru un control

Daca bebe intarzie sa apara, este cel mai bine sa va faceti amandoi teste, pentru a vedea daca nu exista o problema mai serioasa. La fel de bine, daca ai un ciclu menstrual neregulat, vizita la medic este absolut necesara. Asta inseamna ca ovulatia este problematica si nu iti va fi prea usor de acum inainte.

Exista o pozitie ideala ?

Pentru inceput, trebuie sa recunoastem ca nu exista o pozitie ideala pentru a ramane insarcinata. Doar ca este de preferat sa nu pui spermatozoizii sa se lupte cu gravitatia, pentru a nu le ingreuna misiunea. Cea mai buna pozitie din acest punct de vedere este cea a misionarului, pentru ca va duce sperma mai aproape de uter.

Nu te priva de placere

Ovulatia si orgasmul sunt total independente. Nu se influenteaza una pe alta. Un ovul suficient de matur pentru a fi fecundat este produs chiar si fara orgasm. Insa, specialistii sustin ca pentru o femeie, orgasmul permite unui numar mult mai mare de spermatozoizi sa ajunga la destinatie, datorita contractiilor uterului. Asa ca ai verde la placere. 

Munca de ‘dupa’

Dupa ejaculare, nu sari direct in picioare sau la baie, pentru a face un dus. Mai ramai intinsa vreo 10 minute, pentru a permite cat mai multor spermatozoizi sa ajunga in uter. Unii ginecologi propun chiar sa iti pui o pernuta sub bazin si sa iti tii picioarele ridicate. In orice caz, nu e nimic dovedit stiintific, insa dupa cum bine stii, incercarea moarte n-are.

Mananca echilibrat, renunta la diete

Stop regimurilor draconice! Femeile care se preteaza la fel si fel de diete, unele mai slabe in calorii ca altele, risca sa perturbe serios procesul de fecundare. De asemenea, saritul peste mese sau consumul prea mare de zahar nu sunt deloc de bun augur.

Cresterea cantitatii de zahar din sange provoaca secretia adrenalinei, care actioneaza impotriva progesteronului, hormonul care pregateste uterul pentru sarcina. Asa ca, daca vreti sa fiti mamici cat mai repede, trebuie sa fiti constiente ca si atunci cand urmati un tratament de fertilitate trebuie sa aveti mare atentie la alimentatie. 

Renunta la vicii

Fumeaza mai putin. Daca stii deja ca este mai bine sa te abtii de la fumat in timpul sarcinii, afla ca tutunul diminueaza si sansele de a ramane insarcinata. Si asta indiferent daca tu sau sotul tau fumeaza. Controleaza si consumul de alcool si de cafea. Ambele nu fac altceva decat sa iti reduca sansele de a ramane insarcinata.

Alege un sezon productiv

Stiai ca sansele de a ramane insarcinata difera in functie de anotimp? Numarul spermatozoizilor este mai crescut la inceputul primaverii si la sfarsitul toamnei, iar mobilitatea lor este mai eficienta in primele zile de toamna. In concluzie, sezonul perfect pentru facut copii este sfarsitul anotimpului ploios – inceputul iernii.

Spor la treaba!

 



Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult