În ultimii 10 ani, odată cu explozia de abordări terapeutice de detoxifiere, oamenii au reinventat modalităţi de a curăţa organismul din interior. Dincolo de masaj, terapii corporale, drenaje şi dietele, oferta s-a extins spre tehnicile care acţionează din interiorul organismului, precum terapiile de curăţare a colonului.
Tratamentele de detoxifiere a colonului se adresează curăţării mucoasei intestinale, cu bătaie la nivelul sistemului digestiv, dar şi imunitar.
Dacă clisma era una din procedurile preferate ale lui Marylin Monroe, considerată chiar unul dintre secretele prospeţimii şi frumuseţii ei, în ziua de azi Angelina Jolie este una din promotoarele colonhidroterapiei.
Clisma reuşeşte să cureţe doar zona rectală şi zona inferioară a colonului, aproximativ 8-12 cm, în timp ce prin colonhidroterapie, se curăţă complet întreaga suprafaţă a intestinului gros, prin pomparea a aproximativ 30 de litri de apă călduţă.
Etapele procedurii
Aşadar colonhidroterapia, denumită şi irigarea colonului, se produce prin infuzia de apă purificată şi dezinfectată în colon via rectum, la o temperatură şi presiune optime, ce sunt permanent monitorizate de către specialişti. Instrumentele ce intră în contact cu pacientul trebuie să fie de unică folosinţă, eliminând orice posibilitate de contaminare.
Întreaga procedură se realizează în sistem închis: tot conţinutul intestinal este transportat direct către sistemul de evacuare. În plus, procedura este complet nedureroasă. Colonhidroterapia atenuează constipaţia, diareea, alergiile, problemele sinusurilor, pe cele de tranzit intestinal, problemele dermatologice, oboseala cronică etc.
Această terapie este recomandată pentru creşterea eficienţei metabolismului, în curele de detoxifiere, de slăbire, în tratarea celulitei. Eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul anilor nu se poate face într-o singură zi, cu o singură şedinţă. Aşa că se recomandă repetarea săptămânală a şedinţelor în prima lună, pentru ca apoi şedinţele să fie practicate lunar.
Atenţie la dietă!
Din cauza posibilei compresiuni a diafragmei, nu este recomandat să consumaţi alimente solide cu cel puţin două ore înainte de şedinţa de colonhidroterapie şi să beţi lichide cu o oră înainte.
După şedinţă de colonhidroterapie, nu se recomandă consumul de legume şi salate crude, alcool, ceai negru şi cafea. În schimb, se pot consuma peşte, ouă, pui, curcan, tofu, legume gătite, migdale, nuci (crude şi nesărate), iaurt, mere, pere, fructe de pădure, apă plată cu lămâie, ceaiuri de plante.