Pasionat de bucătăria asiatică? Iată cum se mănancă cu betisoarele!

Mancatul cu betisoare poate fi mai dificil la prima incercare, dar daca inveti tehnica corecta si exersezi putin cu siguranta vei stapani miscarea pentru a manca cu usurinta in stilul asiatic.
  • Publicat:
Pasionat de bucătăria asiatică? Iată cum se mănancă cu betisoarele!

Mancatul cu betisoare poate fi mai dificil la prima incercare, dar daca inveti tehnica corecta si exersezi putin cu siguranta vei stapani (in cele din urma) miscarea pentru a manca cu usurinta in stilul asiatic.

Vezi mai sus un video care sa te ajute in acest sens, iar daca nu este suficient atunci citeste si aceste explicatii:

Cum se tin corect betisoarele?

– in primul rand trebuie sa stii ca betisoarele nu se folosesc ca o furculita (sau ca o lingura), adica nu intepi mancarea si nici nu o ridici de dedesupt, ci o prinzi asa cum ai folosi o penseta;
– betele se apuca aproximativ la o treime de capatul mai gros;
– mai intai fixezi batul de jos cu capatul mai gros la baza degetului mare si cu celalalt capat sprijinit de varful degetului inelar, acest bat ramane in pozitie fixa;
– apoi prinzi batul de sus cu varful degetului mare, aratatorului si mijlociului si exerseaza miscarea ca si cum ai scrie cifra 1.

Daca esti pasionat de bucataria asiatica Lidl te invită la inceputul lunii august într-o incursiune în bucătăria asiatică. Vei regăsi gusturile şi aromele autentice chinezeşti, japoneze, thailandeze sau indiene în produsele gamei „Vitasia” care îţi vor oferi o experienţă culinară inedită.

Bucătăria asiatică lasă frâu liber creativităţii, iar asiaticii transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare a gusturilor. Dacă nu ai inspiraţie, poti incerca o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit pentru o masă în stil chinezesc, respectiv o reţeta de noodles cu raţă iute-dulce propusa de chef Florin Dumitrescu.

Exista mai multe tipuri de betisoare

In Asia, nu toate betisoarele sunt la fel, există diferenţe distincte între cele japoneze, coreene, chinezesti, şi betisoarele vietnameze.

Betisoarele japoneze sunt, de obicei, mai scurte decât alte beţişoarele şi sunt în mod tradiţional realizate din bambus sau lemn şi adesea lăcuite. In varianta japoneza exista betisoare de  dimensiuni pentru copii şi dimensiuni pentru femei care sunt chiar mai scurte decât dimensiunile standard.

În Coreea, betisoarele sunt o lungime medie, cu o formă dreptunghiulară plata. Acestea sunt realizate în mod tradiţional din alamă, inox sau argint şi sunt folosite simultan cu o lingura.

Betisoarele chinezesti sunt mai lungi şi mai groase decât atât betisoarele japoneze şi coreene. Ei au forma pătrata, sau părţi rotunjite şi varf bont. Ele pot fi realizate din mai multe materiale, dar sunt cel mai frecvent realizate din plastic sau bambus lăcuit.

Betisoarele vietnameze sunt de obicei mai lungi decât majoritatea celorlalte. Aceste betisoarele se termina cu un varf bont precum cele din China şi sunt realizate în mod tradiţional din lemn lăcuit sau bambus.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandări: