Ingrediente: 2 cesti si jumatate cu faina, o ceasca amidon de porumb, 1/2 lingurita sare, 350 g branza albastra, un pachet de unt, 1/2 ceasca zahar granulat, o ceasca merisoare uscate, maruntite, 1 1/2 ceasca nuci maruntite, 1-2 lingurite frunze de rozmarin
Mod de preparare: Faina, amidonul si sarea se amesteca intr-un recipient. Separat, branza, untul si zaharul se amesteca pana cand compozitia devine cremoasa, iar zaharul este topit. Apoi se incorporeaza treptat amestecul de faina si amidon. Se presara merisoarele si se amesteca pana cand se obtine un aluat dens. Acesta se imparte in 2 bucati care se intind si se presara cu nuci. Se ruleaza, se infasoara in folie si se pun la rece cel putin 2 ore.
Cand se scot din frigider, rulourile se taie in felii groase si se asaza intr-o tava. Pe fiecare felie, se presara frunzulite de rozmarin si zahar dupa gust. Se pun la cuptor la foc mediu pana cand capata o tenta aurie. Se servesc cu un vin alb, dulce, de colectie.