Nu este nici lipie, nici focaccia, nici pâine, şi nu aduce cu nimic din lipia clasică întâlnită în shaormeriile neaoşe de Bucureşti.
Vă prezentăm o reţetă tradiţională de pită arăbească pufoasă şi aromată.
Vă veţi îndrăgosti de ea!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu apa călduţă, mierea şi o lingură de făină. Selasă 10 minute până se umflă, apoi se pune în mijjocul făinii, se adaugă uleiul, sarea şi se frământă bine. Dacă e lipicios se frământă cu mâinile înfăinate, dar nu se adaugă făină în plus faţă de cantitatea recomandată. Se pune aluatul într-un castron uns cu foarte puţin ulei de măsline, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la dospit o oră sau până îşi dublează volumul.
Apoi, aluatul se împarte în 8 bucăţi, se întinde cu mâna în formă rotundă pe o hârtie de copt, apoi se pune za’atar amestecat cu ulei de măsline (la 2 linguri de za’atar se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline) şi cu degetele se fac găuri în aluat. Se mai lasă la dospit vreo 10 minute, după care se presară seminţele de susan şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 200 de grade, timp de 30 de minute, până se rumenesc frumos.
Sursa foto: Pinterest