Ingrediente: 2 litri de apă călduţă, 200 grame de migdale sau nuci, 75 grame (sau după gust) îndulcitor natural, esenţă de vanilie naturală sau un baton de vanilie
Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se vor mixa în blender până la omogenizare, da rnu mai mult de un minut şi jumătate. Dacăă doriţi un lapte mai gras, atunci se adaugă o cantitate dublă de nuci sau migdale. Se strecoară printr-un tifon sau cu ajutorul unei pungi speciale pentru laptele vegetal.
Modalitatea de păstrare: este ideal să fie consumat proaspă. Laptele de migdale poate ţine 2 zile în frigider, într-un recipient de sticlă cu capac.
De cine poate fi consumat: laptele de nuci este recomandat atât adulţilor, cât şi copiilor care au depăşit vârsta de 6 luni. Dacă se oferă copiilor, ar fi ideal ca migdalele să fie locale, organice sau bio şi neapărat lăsate la înmuiat timp de 7-9 ore înainte de preparare.
Nu uitaţi că acest lapte se poate face din orice nucă sau sămânţă crudă, nu şi din cele prăjite.