Rădăcina proaspătă de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie şi problemele stomacale cauzate de toxiinfecţiile alimentare sau de răul de mişcare.
În această băutură exotică de fructe, ghimbirul este pur şi simplu amestecat cu ananas proaspăt, zemos şi cu un morcov dulce, rezultând un remediu rapid şi eficient – care pe deasupra are şi un gust delicios.
Ingrediente pentru un pahar:
Mod de preparare
Îndepărtaţi coaja ananasului, apoi tăiaţi-l în două şi scoateţi miezul fibros. Tăiaţi pulpa felii mari. Curăţaţi ghimbirul de cojă şi tăiaţi-l bucăţi. Tăiaţi la fel morcovul.
Se trec morcovul, ghimbirul şi ananasul prin storcător, iar sucul se toarnă în pahar. Se adaugă gheaţă şi se serveşte pe loc.
Sfatul bucătarului: pentru mai mult suc, înainte de a prepara ananasul, lăsaţi-l 30 de minuite în poziţie inversă, cu vârful în jos.
Sursa: “Sucuri, smoothies şi alte băuturi delicioase”, Suzannah Olivier, Editura LITERA (www.litera.ro)