Această reţetă este nemaipomenită pentru cei care nu prea au încredere în „talentele” lor de a prepara dulciuri.
Veţi obţine nişte biscuiţi fărâmicioşi şi delicioşi, iar dacă aveţi spirit de aventură, puteţi adăuga în aluat nişte coajă rasă de portocală sau lămâie, ori puţină levănţică.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 150 de grade. Ungeţi cu unt o tavă pătrată. Amestecaţi untul şi zahărul cu un tel sau o lingură de lemn, până când obţineţi o cremă uşoară, spumoasă şi albicioasă. Adăugaţi făina simplă şi făina de porumb. Amestecaţi uşor cu o lingură de lemn şi apoi cu mâinile, până când obţineţi un aluat omogen.
Transferaţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întindeţi-l într-un strat uniform de 2 cm grosime. Puneţi aluatul în tavă, înţepaţi întreaga suprafaţă cu o furculiţă, apoi coaceţi-l în cuptorul încins circa 50 de minute, până când devine auriu-deschis.
Cât e cald, presăraţi-l din abundenţă cu zahăr tos.
Poftă bună!