Ingrediente:
2 cesti biscuiti digestivi faramitati,
1/3 ceasca unt sau margarina topita,
3 cesti orez fiert,
2 cesti lapte,
400 grame lapte condensat,
½ ceasca suc proaspat de lamaie verde,
o ceasca frisca.
Mod de preparare:
Blatul: biscuitii digestivi se amesteca cu untul topit (care poate fi inlocuit cu margarina) pana cand compozitia se omogenizeaza. Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor pentru 10 minute, la o temperatura de 350 grade Celsius.
Umplutura: orezul, laptele si laptele condensat indulcit se amesteca intr-un recipient la foc mediu timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia devine cremoasa, amestecandu-se continuu.
Dupa ce se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie. Compozitia se toarna apoi peste blat, iar dupa ce se raceste, se orneaza cu frisca si optional cu felii de lime.