În Clafoutis savoarea subtilă a migdalelor este de neegalat. Acest desert rafinat şi uşor de preparat poate fi realizat şi cu alte fructe, Nicolai ne-a recomandat să-l facem cu cireşe.
Ingrediente: 2 ouă, 40 g făină de migdale, 1 lingură de făină, 80 g de zahăr, 1 lingură mare de unt, 2 linguri de smântână grasă (30% grăsime), 1 păstaie de vanilie, 1 ciorchine mare de struguri (cireşe sau vişine).
Preparare: într-un castron pui ouălele, zahărul, miezul parfumat al vaniliei şi le baţi bine cu un tel. Adaugi untul moale, mai baţi cu telul compoziţia, apoi făina de migdale, amesteci iar, apoi făina.
Poţi obţine făina de migdale mixând cu blenderul migdalele (sau cu o râşniţă de cafea) până obţii o pudră fină. Apoi dai printr-o sită ca să separi eventualele bucăţele mai mari rămase.
Amesteci bine să se omogenizeze toate şi la final pui smântâna. Tai boabele de struguri în jumătate şi le cureţi de sâmburi. Ungi cu unt formele şi le umpli aprox. pe jumătate cu struguri, apoi torni compoziţia pregătită anterior. Se pun la cuptor la 180 grd C timp de 15-17 minute.
Foto: Dragoş Savu
Vezi şi articolul Veselie în bucătărie cu Chef Nicolai Tand.