Aceste clătite americane sunt delicioase în combinaţie cu fructe, dulceaţă, sirop, nutella sau frişcă. Mai groase şi pufoase comparativ cu cele clasice, subţirele, cu care ne-am obişnuit noi, celebrele clătite americane se fac foarte simplu.
Vezi mai jos rețeta, pas cu pas!
Pasul 1: Amestecă într-un castron făina, zahărul, sarea şi praful de copt.
Pasul 2: Într-un alt vas amestecă untul topit (să nu fie fierbinte) cu laptele şi oul. După ce pui oul, bate puţin cu telul compoziţia pentru a se omogeniza bine.
Pasul 3: Toarnă ingredientele uscate (amestecul cu făină) peste cele lichide şi amestecă-le puţin să se omogenizeze, nu prea mult.
Pasul 4: Încinge bine tigaia nonaderentă pentru clătite şi unge-o cu puţin ulei (pentru o ungere fină foloseşte o pensulă de gătit înmuiată în ulei).
Pasul 5: Pentru o clătită toarnă 2-3 linguri de aluat (sau poţi folosi un polonic mic), fără a întinde aluatul pe toată suprafaţa tigăii, ca la clătitele clasice. Poţi folosi spatele lingurii pentru a aseza/întinde puţin aluatul să aibă o formă rotundă.
Pasul 6: Prăjeşte clătita până când suprafaţa ei începe să facă bule, iar câteva s-au spart. Întoarce-o apoi cu atenţie cu o spatulă subţire, las-o şi pe această parte până când se rumeneşte. Ambele părţi trebuie să fie puţin rumenite.
Păstrează clătitele într-un vas acoperit cu folie de aluminiu până termini compoziţia pentru a se menţine calde. Serveşte-le calde, cu toppingurile dorite.
Variantă cu lapte bătut: în etapa 1, se adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu la amestecul ingredientelor uscate, iar în etapa 2, înlocuieşte laptele cu lapte bătut.
Varianta cu iaurt: în etapa 1, se adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu la amestecul ingredientelor uscate. În etapa 2, înlocuieşte laptele cu 170 de grame de iaurt simplu cu conţinut scăzut de grăsimi şi 80 mililitri de lapte.