Pentru unii matcha, ceai verde japonez, este plăcere, pentru alţii matcha este ”durere”. Eu sunt în prima categorie, mai ales că am testat îngheţata matcha pentru prima oară într-un restaurant japonez din Berlin. M-a cucerit instant.
Şi cum instant nu mai există în perioada autoizolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, iar graniţele nu mai sunt larg deschise, majoritatea restaurantelor sunt închise – ce rămâne de făcut când ai vrea să evadezi măcar cu ajutorul papilelor gustative? Ei bine poţi pregăti acasă matcha ice cream.
Am testat o reţetă foarte simplă ce include lapte, frişcă lichidă, matcha şi zahăr.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul brun şi matcha. În paralel, într-un ibric smântâna lichidă şi laptele se încălzesc. Amestecând uşor se adaugă şi mixul dintre zahăr şi matcha. Când s-a topit zahărul, se lasă la răcit. Apoi se pune într-un vas la congelator. După 3 ore şe amestecă energic cu o linguriţă pentru a se evita acele de gheaţă. Se lasă din nou la congelator. Se serveşte cu poftă!