Din dorinţa de a mânca preparate cât mai sănătoase, dar şi delicioase am încercat o reţetă de îngheţată de zmeură de casă. Timpul de preparare este de 5 minute, costul este de aproximativ 2 lei/bucată. Este potrivită pentru toţi care au o dietă săracă în zahăr.
Pregătirea hranei acasă nu este doar un gest obligatoriu pentru a urma o dietă sănătoasă, ci şi un obicei util care aduce multe economii în bugetul familiei. De asemenea, gătitul are partea lui de relaxare şi de creativitate, aşadar vă puteţi trezi mai energizaţi după ce preparatul este gata.În pieţele din România găsim cu uşurinţă zmeură. Cea din producţia locală are o aromă deosebită ce se păstrează chiar şi într-un desert precum îngheţata. Iată ce reţetă simplă am încercat.
Ingrediente pentru 4 îngheţate pe băţ.
Mod de preparare:
Zmeura se pasează manual până devine un piure. Se combină cu smântâna şi se amestecă energic cu un tel. Se adaugă zahărul şi sucul de lămâie. Compoziţia obţinută de pune în forme de îngheţată pe băţ (alegeţi plastic fără BPA) sau într-un castronel. Se lasă în congelator preţ de câteva ore. Înainte de a se mânca, se aşteaptă 5 minute. Poftă bună!