Perele întregi poşate în vin roşu aromatizat cu vanilie şi scorţişoară sunt un desert elegant pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiţilor.
Ingrediente:
– 1 sticlă (750 ml) de vin Merlot sau alt vin roşu
– 200 de grame de zahăr brun pudră
– 2 batoane de scorţişoară, tăiate în două
– 1 baton de vanilie, tăiat pe jumătate longitudinal şi apoi tăiat în patru bucăţi
– 4 pere tari, decojite
Mod de preparare:
Puneţi vinul, zahărul, scorţişoara şi vanilia într-o cratiţă adâncă medie şi încălziţi la foc mediu până ce se dizolvă zahărul. Adăugaţi perele, asigurându-vă că sunt acoperite integral de vin, apoi lăsaţi la foc mic timp de 30 de minute, până devin moi. Dacă perele sunt foarte coapte, ar putea fi gata în 20 de minute. Scoateţi perele folosind o spumieră şi fierbeţi vinul timp de jumătate de oră, la foc mai mare, până devine sirop, apoi răciţi-l.
Puneţi câte o pară pe câte o farfurioară puţin adâncă, turnaţi sirop peste ele şi bucuraţi-vă de acest desert în compania persoanei iubite.
FOTO: todaysnest.com