Massimo Mauro, bucătar-şef la Jackie O Ristorante & Bar vă recomandă Semifreddo alle mandorle tostate: „Este un desert sicilian ideal în momente speciale, mai ales acompaniat de un vin Moscato di Pantelleria, licoros şi aromat”.
Ingrediente:
100 g de mascarpone
150 ml de smântână lichidă
50 g de făină de migdale
50 g de zahăr pudră
4 albuşuri de ou
o lingură de migdale prăjite, mărunţite
4-5 forme
Mod de preparare:
Se bate smântâna cu zahărul pudră. Se adaugă făina de migdale. Separat se bat albuşurile şi se adaugă peste compoziţia iniţială. Pe fundul fiecărei forme se presară migdale prăjite, peste care se toarnă compoziţia obţinută şi se lasă la congelator cel puţin 5 ore, după care se montează în farfurie. Se serveşte după 5 minute. Este o alternativă delicioasă pentru îngheţată.