Ingrediente:
3 dovlecei mai mari
500 gr carne tocată (vită şi porc/curcan, tocată în casă de preferat)
1 ceapă tocată mărunt
2 morcovi mai mici daţi pe răzătoare
1 legătură pătrunjel
4 linguri orez
100 ml ulei (de pus în tava în care îi coacem)
sare, piper, condimente după preferinţe
2 roşii pentru feliat rondele şi pus căpăcele (deasupra dovleceilor umpluţi)
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol carnea tocată, morcovul, ceapa, orezul, pătrunjelul şi condimentele. Spălăm şi tăiem pe jumătate dovleceii (sau în 3 dacă este cazul), apoi îi scobim în interior şi scoatem partea cu seminţe.
Umplem cu amestecul de carne fiecare bucată de dovlecel. Aşezăm deasupra lor capacele formate din rondele de roşii. Aşezam dovleceii într-un vas în care am pus apă (până la jumătatea lor), ulei şi roşii tocate mărunt.
Lăsăm la cuptor 45 minute la 190 grade, până se rumenesc frumos deasupra.
Servim simpli sau cu smântână.
Poftă bună!