Ingrediente:
1 kilogram si jumatate de pulpa de porc
Un bulb de fenicul
6 catei de usturoi
O mana de rozmarin proaspat
500 ml de vin Chardonnay
100 g de unt cu 60% grasime
Sare de mare
Piper
2 betisoare de scortisoara.
Mod de preparare
1. Se taie carnea in bucati mai mari.
2. Se topeste untul intr-o tigaie si se rumenesc timp de 3-4 minute bucatile de carne.
3. Se feliaza usturoiul si se taie feniculul in bucati mari.
4. Bucatile de carne se asaza apoi intr-un vas de fonta si se adauga usturoiul, crengutele de rozmarin, bucatile de fenicul, sare si piper.
5. Se toarna vinul peste carne, pana cand aceasta este complet acoperita de vin.
6. Se adauga betele de scortisoara, se acopera cu un capac si se da la cuptor timp de 2 ore, la 180˚C.
7. La sfarsitul celor 2 ore, se scoate capacul si se mai lasa timp de jumatate de ora in cuptor, la aceeasi temperatura.
Friptura cu aromă de scorţişoară este gata! O puteţi savura fierbinte, cu sparanghel sotat.
Sursa: Electrolux