Bucătăria asiatică lasă frâu liber creativităţii, iar asiaticii transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare a gusturilor. Dacă nu ai inspiraţie, poti incerca o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit pentru o masă în stil chinezesc, respectiv o reţeta de noodles cu raţă iute-dulce.
Ingrediente pentru 4 persoane
• 2 legaturi Ceapa Verde
• 1 buc Ghimbir
• 150 g Telina
• 200 g Ciuperci Champignon brune
• 1 buc Rata
• 500 g Noodles
• 150 g Ceapa
• 150 g Morcovi
• 50 g Miere
• 120 g Portocala
• 50 g Ardei iute
• 4 catei Usturoi
• 150 g Varza cruda
• 50 ml Sos de soia
• 25 ml Otet de orez
• 50 ml Ulei de susan
• dupa gust Sos iute
Mod de preparare
Raţa se dezosează. Carnea se taie julienne, subţire.
Într-o tigaie încinsă, de preferat wok, se pune uleiul de susan şi uleiul de floarea soarelui. Se prăjeşte usturoiul tocat mărunt şi ghimbirul dat pe răzătoare.
Se adaugă raţa tocată julienne şi se prăjeşte până devine crocantă. Se adaugă ardeiul iute. Se prăjeşte şi se adaugă oţetul de orez, sucul de la o portocală.
Se lasă să se reducă sosul obţinut. Se adaugă sosul de soia şi mierea şi se lasă la redus. Se păstrează carnea gătită cu sosul obţinut.
Într-un alt wok se pregătesc tăieţeii care servesc ca şi garnitură. Se fierb tăieţeii şi se răcesc în apă rece. În wokul încins se pune uleiul de floarea-soarelui şi uleiul de susan.
Se prăjeşte ghimbirul ras, usturoiul tocat şi ceapa albă tocată julienne. Se adaugă următoarele legume la distanţă de 30 de secunde şi în următoarea ordine: ţelina julienne, morcovii julienne, ciupercile champignon brune, varza crudă julienne.
Se prăjeşte totul până se înmoaielegumele dar, totuşi, să rămână crocante. La final se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se adaugă şi raţa cu sosul obţinut şi se trage totul la wok.
În funcţie de gustul fiecăruia se mai poate adăuga sos iute.
Sursa: bucatarialidl.ro