Ingrediente:
Mod de preparare: Se toacă ceapa şi frunzele de busuioc. Se taie dovleceii pe lungime, în felii fine. Se taie fiecare piept de pui pe grosime, în 3 bucăţi. Se pune carnea pe o farfurie, se sărează şi se piperează. Se stropeşte cu sucul de la cele 2 lămâi şi cu ulei. Se presară peste carne busuioc tocat.
Se pune ceapa într-o tigaie mai înaltă şi se acoperă cu apă. Se dă drumul la foc mic, apoi se adaugă untul. Se sărează şi se piperează. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la foc timp de 5 minute. Se adaugă apoi dovleceii timp de 8 minute.
Se pune pe grătar pieptul de pui. Se amestecă mierea cu zeama de lămâie în care a fost marinat puiul, se unge carnea cu acest sos şi se mai rumeneşte puţin. Se aşază dovleceii pe farfurii şi se stropesc cu suc de lămâie şi cu miere. Se pune deasupra pieptul de pui şi se serveşte preparatul cald.