Diagnosticul de diabet sperie. Şi pe bună dreptate căci este o boală grea care în timp poate afecta diverse organe. Însă, tratamentul şi dieta specifică ţin afecţiunea sub control. Şi mişcarea. Deseori pacienţii cu diabet au multe kilograme în plus şi sunt sedentari. O oră de mers pe jos zi de zi face însă minuni. Dar şi câteva legume şi plante.
Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA – James A. Duke – dezvăluie o reţetă de supă antidiabet şi o reţetă de tizană bună pentru persoanele diagnosticate cu diabet în volumul său ”Farmacia verde”, apărut în România la editura All. Este o supă foarte uşor de pregătit şi bună pentru întreaga familie.
La prima vedere, aţi spune că este o supă normală însă are câteva secrete. ”Boabele de fasole conţin nişte fibre care sunt utile în mod deosebit în controlul nivelului de zahăr din sânge, iar coaja de ceapă este bogată în quercetină, compus care îndeplineşte acelaşi rol. Lăsaţi ceapa să fiarbă în supă cu coajă cu tot, acest compus va ajunge în castronul cu supă” spune James A. Duke.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător puneţi apa şi ceapa şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi boabele de fasole, morcovii, arahidele, seminţele sau lăstarii de schinduf, frunzele de dafin, usturoiul, scorţişoara şi turmericul
Daţi în clocot. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc înăbuşit timp de 30 de minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Cu ajutorul unei strecurători scoateţi bucăţile de ceapă. Curăţaţi uşor de coajă. Zdrobiţi ceapa cu o furculiţă şi turnaţi pasta înapoi în oală. Scoateţi frunzele de dafin. Ingrediente pentru 4 porţii
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol cu ceai negru se pun ingredientele de mai sus şi se lasă la infuzat timp de zece minute.
Mai multe informaţii utile în Farmacia Verde, de James A. Duke, editura All.