Deşi pentru noi românii pastele sunt un fel de mâncare complicat şi complex adesea, atunci când eşti oaspete într-o familie de italieni vei observa că zilele cu în care se prepara paste la prânz şi cină sunt multe, iar reţetele sunt super simple. O plantă aromatică, usturoi, sare şi gată magia. Iar gustul de fabulos.
În această perioadă de autoizolare la domiciliu în scopul opririi rapide a COVID-19, de voie, de nevoie suntem obligaţi să mâncăm ceea ce gătim. Şi să (re)învăţăm să fim economi. Iată o reţetă super delicioasă de spaghetti, perfectă pentru post sau pentru vegetarieni.
Ingrediente pentru 2 porţii:
Mod de preparare:
Concomitent cu fierberea apei pentru spaghetti, într-o tigaie puneţi ulei, un căţel de usturoi, pasta de tomate şi seminţele. La foc mic, amestecaţi continuu, timp de 5, 6 minute. Când pastele au fiert şi le-aţi scurs adaugaţi-le în tigaie lângă sos, mixaţi şi mai lasaţi un minut la foc mic. Poftă bună!