Nu ştii ce să-ţi iei mâine la pachet? Încearcă o reţetă rapidă, delicioasă şi bogată în vitamine, minerale, proteine şi fibre: salată de năut cu ardei copți, pătrunjel şi ceapă verde.
Năutul are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, iar ardeiul, dacă nu ştiai, este mai bogat în vitamina C decât portocalele sau lămâile.
Cât despre pătrunjel şi ceapa verde, acestea sunt plante care nu ar trebui să lipsească niciodată din regimul tău alimentar deoarece ajută digestia, au efect antiinflamator şi au foarte puţine calorii.
Ingredientele următoare sunt suficiente pentru 3 porţii, deci trei zile nu trebuie să mai ai grijă că nu ştii ce să mănânci în pauza de prânz.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scurge năutul şi trece-l prin mai multe ape, până când apa devine limpede. Coace pe flacăra de la aragaz sau la cuptor ardeii kapia până se înnegresc şi pune-i imediat într-un vas cu apă caldă (astfel se vor descoji mai uşor).
Într-un bol, amestecă uleiul, oţetul, sarea şi piper şi adaugă ardeii tăiaţi franjuri (mai subţire sau mai gros, după preferinţe).
Toacă mărunt pătrunjelul şi ceapa verde.
Într-un vas mai mare, pune năutul, toarnă ardeiul cu tot cu sosul pe care l-au lăsat, ceapa şi pătrunjelul şi amestecă. Mai poți adăuga sare și piper, după gust. Poftă bună!