Salată de pătrunjel şi coacăze

Ingrediente: 100 g alune, 3 legături de pătrunjel, o legătură de pătrunjel creţ, o ceapă roşie, o lingură de oţet din vin, sare, piper, 2 linguri ulei de măsline, 30 g coacăze uscate (pot fi înlocuite şi cu afine uscate).
  • Publicat:
Salată de pătrunjel şi coacăze

Ingrediente: 100 g alune, 3 legături de pătrunjel, o legătură de pătrunjel creţ, o ceapă roşie, o lingură de oţet din vin, sare, piper, 2 linguri ulei de măsline, 30 g coacăze uscate (pot fi înlocuite şi cu afine uscate).

Mod de preparare: Alunele se zdrobesc. Dacă vreţi să le menţineţi calităţile nutriţionale, le consumaţi crude. Dacă însă nu vă place deloc gustul, le puneţi 15 minute la cuptor. Pătrunjelul se taie fin, se folosesc inclusiv codiţele fără probleme, pe care le tăiaţi mărunt. Ceapa roşie se taie fâşii lungi. Într-un bol, combinaţi sarea, piperul şi uleiul de măsline, mixaţi şi apoi turnaţi peste salată. E gata pentru a fi servită şi a durat mai puţin de 5 minute. Pătrunjelul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta săptămânală. În bucătăria românească, din păcate, pătrunjelul se adaugă doar la finalul mâncării gătite, iar salatele din această plantă sunt rar consumate. Există un argument suprem pentru o salată de pătrunjel însă. Conţine mai multă vitamina C decât o lămâie. Aşadar, cu câteva linguri de salată de pătrunjel vă furnizaţi întregul necesar din preţioasa vitamină, fără nici un efort. În combinaţie cu o substanţă grasă (ulei) sau un fruct oleaginosă (alune, fistic, nuci) îi oferă posibilitatea organismului uman să îşi extragă optim toate vitaminele pe care le conţine planta verde. Pătrunjelul verde poate fi folosit şi după ce mâncaţi ceapă sau usturoi, pentru că astfel dispare rapid mirosul deranjant. 

 

Text: Ioana Georgescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Salată de spanac, ciuperci si ouă
Salată de spanac, ciuperci si ouă
Recomandări: